martes, 10 de mayo de 2016

Conesquem Europa!




La paraula Europa fa referència a una princesa fenícia que, d'acord amb la mitologia grega, va ser segrestada per Zeus. 

"Zeus veié Europa i se n'enamorà perdudament. Aleshores el déu, encés d'amor per la seua bellesa, es transformà en un boy blanc i amb unes banyes que semblaven la lluna creixent. S'hi acostà fins a trobar-se amb els seus peus. La princesa, encuriosida per aquell magnífic bou de pell extraordinàriament blanca, s'inclinà per acariciar-lo i acabà asseient-se-li al llom. Aleshores, el bou s'alçà i es llançà en direcció al mar. A pesar dels crits d'Europa, que se li aferrà a les banyes, el bou es va endinsar entre les onades i s'allunyà de la platja. Finalment la retornà a la platja, però en comptes de les costes fenícies, Zeus se l'havia endut a Creta".

SABIES QUE EUROPA NO DEURIA DE CONSIDERAR-SE UN CONTINENT?

Geològicament es pot dir que Europa no és un continent. No existeix cap divisió física entre Europa i Àsia, és a dir, no hi ha cap cadena de muntanyes que cree una “barrera” o “paret” que separe Europa d’Àsia. Junts conformen una gran massa continental coneguda com Eurasia. Probablement per això, una de les teories sobre el nombre de continents, és la que diu que hi ha un total de 6.
A pesar de la no diferenciació geològica, sí existeix una forta barrera geogràfica i sociocultural, pel que fa que Europa i Àsia siguen dos continents diferents.

IDIOMES


Dintre d’Europa es reconeixen 23 idiomes oficials i més de 60 no oficials. Aquestos, corresponen a grups indígenes o minoritaris. A més, la influencia d’immigrants està provocant un augment del nombre de noves llengües parlades a Europa.

PAÏSOS

El mapa d’Europa ha canviat cents de milers de vegades: les guerres i conquistes van fer que, la quantitat de països a Europa, canvie constantment. Hui dia se’n reconeixen 51, incloent alguns dels països que estan més a prop d’Àsia, com una part de Rússia, Kazajstan, Turquia, Gergia, Armenia, Xipre i Azerbaiyan.

EL PAÍS MÉS GRAN I MÉS MENUT DEL MÓN...


Solament Rússia ocupa el 37% del territori europeu, sent així el país més gran del món. Per altra banda, a Europa també es troba la Ciutat del Vaticà, que és el país més menut del món. És igual de gran que dues pistes d’atletisme juntes.
Pel que fa a les dimensions, cal dir que l’illa més gran del món pertany al Regne de Dinamarca. Eixa illa és Groenlàndia, la seua capital es diu Nuuk i el 84% de la superfície està coberta de gel.

EL POBLE AMB EL NOM MÉS LLARG D'EUROPA

A Europa, concretament a Gales, en el Regne Unit, trobem el poble amb el nom més llarg del món: Lanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. No, no intentes llegir-lo...

ALGUNS DELS ANIMALS QUE HI PODRÀS TROBAR SÓN:

                L'àquila                                                                








                                     Esquirol





Tollina                                                                    Cérvol







Cigonya                                                                                                




                                                                         Falcó






Llop                                                                                                                      




                                                                                                                       












                                                                               Ós

                     


Rabosa

No hay comentarios:

Publicar un comentario