jueves, 12 de mayo de 2016

Deu paisatges d'Àfrica, part 2

El primer paisatge africà de hui és: El kilimanjaro
El majestuós Kilimanjaro i la seua major cima, el Kibo, reinen sobre les terres de Tanzània des de fa más de mig milions d'anys. Els seus 5891 metres d'altura, el fan un dels volcans més grans del món. La cima es troba coberta de neu perpètua, per això els masai el coneixen com el "Ol Doinyo Oibor", que podria traduir-se com "la muntanya blanca" o "muntanya brillant". Lamentablement, els científics pensen que, degut al canvi climàtic, perdrà eixe mantell de neu en un període d'entre 15 i 20 anys.



Seguidament, veurem Les dunes de Namibia
Este paisatge està caracteritzat per altes dunes de fina arena, amb tonalitats encarnades i taronja intensos, a conseqüència de l'alt perccentatge de ferro que conté l'arena i el procés d'oxidació. En Sossusvlei podrem contemplar algunes de les dunes més altes del món, moltes d'elles per damunt dels dos-cents metres d'altura. Ací també es veuen zones blanquinoses que s'intercalen amb immenses muntanyes d'arena que s'afonen amb les pejades d'insectes o la roçadura d'alguns arbustos.



Tsingy de Bemaraha
Aquest nom es tradueix com "el lloc on no es pot caminar descals", el que ens fa entendre que hi ha afilades agulles de roca calcària que apunten cap al cel. El Tsingy de Bemaraha pareix un laberint de roca sobre mesetes que tanquen boscos. És un lloc dominat per la riquesa i singularitat de la seua fauna i flora.



La següent parada seran: Les muntanyes Simien
Es tracta d'un sistema muntanyós que es troba al nort d'Etiopia, on es troba el llag Tana, la font del Nilo Blau. Estan declarades patrimoni de la humanitat per la Unesco des de 1978. Es poden observar les diferències de relleu i d'altura on resideixen diverses espècies de mamífers deèmics com el llop d'Etiopia o la cabra d'Abisinia.



Per últim, arribant al dècim lloc, trobem: El delta de l'Okavango
Es tracta d'una esplanada quasi perfecta amb apenes dos metres d'inclinació. Ocupa un total de 15000 km2, conformant un oasi ubicat en un dels deserts més grans del món. Gràcies a este delta, es concentra una diversitat de flora que atrau un món de fauna silvestre on s'inclouen grans mamífers.


Espere que hageu disfrutat d'aquestes impresionants vistes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario