miércoles, 11 de mayo de 2016

Deu paisatges d'Àfrica, part 1

L'entrada de hui, és una selecció de 10 paisatges d'Àfrica que us servirà a conéixer el continent amb un poc més profunditat. Així, us resultarà més fàcil escollir el lloc de parada a l'Àfrica en el vostre viatge.

El primer paisatge és: Les catarates Victòria
Durant milers d'anys, el riu Zambeze ha obert un forat de quasi 2km d'ample, elaborant canons com els que podeu observar a la imatges. Un explorador, va batejar el lloc utilitzant el nom de la reina Victòria, ecara que, els locals coneixen el lloc com Mosi-oa-Tunya, que significa "la boira que trona".



Anem a continuar amb el paisatge: Les dunes d'Erg Chebbi
La paraula "erg" s'utilitza per parlar de zones arenoses del desert del Sàhara, on les dunes s'allarguen fins on la vista arriba. Este paisatge es localitza concretament al Marroc i, té una extensió de 22km. Este mar d'arena és el resultat de milers d'anys d'altes temperatures durant el dia i gèlides tempreatures durant la nit, provocant així la trencadura de les roques en partícules minúscules construint així un desert.



El tercer paisatge de hui és: El llag Nakuru
Podríem denominar este paisatge com "la bellesa salvatge de Kenia", donat que, es troba a Kenia i, és un parc nacional on es pot veure el major espectacle d'aus a la Terra. Nakuru és el llac més famós i bell del Gran Vall del Rift de Kenia. Són aigües molt alcalines i transparents, a pesar de que hi ha moltes algues que atrauen als flamencs. Al voltant d'este llac, també es poden veure una excibició dels grans mamífers que estan en perill d'extinció com, la girafa de Rothschild o els rinoceronts blancs i negres.




Els esculls de coral del Mar Roig
Es tracta d'una franja de 300k, dample que s'ha convertit amb el pas del temps en una piscina de l'Oceà Índic. Este és el lloc on es troba un dels majors tresors naturals del nostre planeta: el major sistema d'esculls del continent africà i el tercer del món. Les plataformes coralines s'extenen per les costes d'Egipte, Sudan i Eritrea, durant 2000km.




Seguidament, a Tanzania trobem El cràter del Ngorongoro
Ubicat al nort de Tanzania, en el cor de la sabana, el cràter del Ngorongoro s'alça imponent, integrant la major caldera intacta d'un volcà que no es troba actiu ni està inundat. Este recinte natural allotja una espectacular concentració de vida solvestre, coformant una de les grans meravelles naturals del nostre planeta. Aproximadament, 25000 mamífers fan vida ací: el rinoceront negre, l'hipopòtam, la zebra de Burchell o el nyu, els antílops, gaseles, búfals, elefants, hienes o lleons.




En la pròxima publicació, veureu els cinc paisatges restants.

Disfruteu!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario