miércoles, 11 de mayo de 2016

Tribus d'Àfrica

Àfrica és el continent més pobre del món i, paradogicament es al mateix temps el més ric: animals únics i salvatges, ecosistemes increibles, curiositats sense parar i, sobretot, una gran riquesa ètnica. Això vol dir que hi ha mileres de tribus que es diferèncien per cultura, costums, idioma, creències..., igual que fem ens passa a nosaltres entre anglesos, xinesos, alemanys, espanyols...
Algunes de les curioses tribus són les següents:

HIMBA

Es troba situada al nort de Namibia.
Religió: adoren al seu Déu Mukuru.
Curiositats: crien el seu ramat, conservanta així l'estil de vida que tenien fa milers d'anys.
Característiques: el color rogenc de la seua pell, açò és degut a que per protegir-se del sol i per netejar-se, les dones s'unten amb ocre, mantega i herbes.



BOSQUIMANS
Es troba situada en Botswana, Namibia, Sudàfrica i Angola.
Curiositats: han viscut milers d'anys gràcies a la caça i a la recolecció de fruits. Hui dia és diferent: el govern central de Botswana va començar a expulsar als bosquimans de la seua terra natal als anys 90'. Després de lluitar, els bosquimans van aconseguir que no se'ls prohibira viure en eixes terres, així i tot, el govern segueix prohibint-li utilitzar l'aigua de pous existents i no els deixen escavar-ne de nous.




MURSI
Es troba situada en Etiopia.
Religió: animisme (es crue en l'existència de les ànimes).
Curiositats: es dediquen principalment a la cria del ramat boví i a l'agricultura. Consideren molt important pintar el seu cos: ho fan diverses vegades al dia, amb guix blanc. És la seua forma de seduir i/o expressar el seu estat d'ànim. Sovint, les dones utilitzen els plats d'argila per adornar els seus llavis i orelles.

 

ZULU
Es troba situada en el sud d'Àfrica, Zimbawa, Zambia, Mozambic.
Curiositats: els homes són els caps de família, mentre que les dones són les mestressa de casa. Crien ramats i són agricultors, practiquen la poligamia i cuants més fills tenen, més importants són. 
Característiques: famosos per la seua característica música i la seua forma de ballar "tremolant


 


TURKANA

Es troba situada en Kenia, Sudan.
Curiositats: són pastors nòmades, la seua llei permet la poligamia, encara que en molts casos no es practica, ja que per casar-se han d'aportar moltes possessions (30-50 vaques o camells, o 100-200 peces de ramat menor).
Característiques: són famosos per portar molts collars de colors.


 

MASAI

Es troba situada en Kenia i Tanzània.
Curiositats: són un poble nòmada de pastors. Quant més ramat i xiquets tenen, més importants són. Les seues cases es construeixen amb fems de vaca i sostre de palla. Únicament visten de color roig, amb fulles de colors i complements.
Característiques: són famosos per ballar botant i donant voltes en cercle.







No hay comentarios:

Publicar un comentario